LA PASSIÓ

La representació de La Passió és escenificada per la massa social que conformem els Armats de Mataró. Aquesta és una obra que comporta una gran preparació i un important esforç al darrera.

La Passió, Jesús el Crist es va començar a representar l'any 1983 a l'Explanada de Les Caputxines. A l'any 1985 ens traslladàvem al col.legi Valldemia. Al 1992 la fèiem a l'Hort del Rector de Santa Maria i, l'any següent. la representació ja va tenir lloc dins de la Basílica. Tots aquests espectacles es feien en veu en off. És a partir de l'any 2000 quan donem un nou impuls i passem a fer la representació al Teatre Monumental parlant ja en directe. Al 2002, avançàrem una mica més i estrenàrem música pròpia, composta especialment per al nostre espectacle a càrrec del Sr. Genís Mayola, que és interpretada, en directe, per una petita orquestra. També, passàrem d’una sola representació a fer-ne dues. Al 2003 l'escenari fou el teatre de Sala Cabañes i per problemes de disponibilitat a l'any següent les representacions es portaren a terme al teatre del Casal l'Aliança. Al 2005 es torna altre cop a Sala Cabañes amb canvis. A l'apartat musical, es deixa la música en directe i s'opta per un acurat muntatge musical, a càrrec del Sr. Enric Illana, básicament per espectacularitzar el muntatge, cosa difícil amb la petita orquestra amb què es comptava fins ara, i d'omplir de música una nova escena introduïda.

El nostre repte, a més de poder aconseguir un teatre propi, és que la Passió constitueixi una magnífica mostra de cultura popular a la nostra ciutat i que es perpetuï aquesta tradició. Els Armats volen convertir la Passió de Mataró en una representació de referència del Maresme. Tot i que no arribarem mai a Olesa o Esparraguera sí que ens agradaria que fos coneguda com una de les millors representacions de Catalunya.


Tornar a menú Passió